FÖRBANNAD !!!!


image9


.... Det är så sjuka grejer som händer just nu. Barn hålls fångna i källare i över 20 år. Någon slår ihjäl två barn i ett svartsjukedrama. Senast i tidningen igår står det om en mamma som kommit hem och hittat sitt inte ens ett år gamla barn nästan dött pga att nån idiot till "pojkvän" slagit halvt ihjäl henne och skyllde allt på att hon ramlat. Slagit henne så hårt att tarmarna lossnade inuti kroppen. Vad är det för jävla idioter som finns ibland oss. Är man fan inte funtad alls när man ger sig på barn. Finns inget fegare än att göra det. Hoppas dom åker i fängelse på livstid... För där inne är barnamördare och pedofiler inte värda skit.. Gör vad ni vill med dom och lägg dom i ett hörn att ruttna sen. Vi som människor är alltför godtrogna mot dom som finns ibland oss. Självklart kan man lita på folk. Men jag tror att vi är för överseende med vad man ser ibland. En mamma som slår sitt barn ska man kunna gå fram till och säga till. Kanske till och med ta dit polis. Nu menar jag inte det vanliga mamma-blir-arg-på-barn historian utan åt det värre hållet. Vi svenskar är så otrolig rädda för att bli indragna i saker. Hellre håller vi oss utanför så att vi kan säga att - näää ...jag har inte sett nåt. Att vara mer vaksam och faktiskt få misstänka att det inte står rätt till alla gånger tror jag bara skulle göra alla gott.

Nog sagt...Luftar ur mig lite snabba tankar bara.

Ha en bra dag i solen. Imorgon ska jag valla frun i huset på dom sju haven.

Försvunnen pappa sökes...

... Man ser alltid horder av mamma maffian på stan. Men man ser väldigt sällan tre/fyra pappor som samtidigt kilar runt med vagnen i högsta hugg. Tråkigt tycker jag. Dock så har ju vi pappor ( Ja...jag titulerar mig pappa redan innan det blitt någe ) . Ofantligt mycket mindre tid av ledighet tillsammans med barnet, men det måste ju ändras på. En helgdag då bara pappor och barnen tar en träff med fika och grejer. Ok ...frun får stå bakom hörnet med rattarna skjutklara ifall det skulle behöva matas på plats :) . Men att man kan snacka lite killgrejer om barn och födande och grejer. Sånt som man undrar om man är puckad i huvudet för att man undrar. Sen att man kan jämföra "krigsskadan" efter att frugan fått tag på en under födelse processen är ju bara för mentalt läkande ... ha ha. Mer kill sammankomster !!!!!!!!!!!!

En liten sak som slagit mig ett par gånger. Dom här små plattorna med hjul som man kan färsta på barnvagnen så att den lite större ungen kan stå och åka med barnvagnen är ju oooootroligt smarta. Vilken grej. Tänk att det är så självklara grejer som man själv skulle kunnat kommit på som man tycker är dom mest fantastiska. Hurra för den. samma klass som den lilla tjejen som kom på den här nya vattenflaskan som man kan fylla på på sidan...!! Kul också att det är en liten tjej som kommit på den :)

I helgen så har jag bokat en 40tim kryssning för mig och frugan till Helsingfors. Inget party party...Bara vara och ta det lugnt med stora magen. Lite middag på dagen i stockholm sen åka båt på kvällen. Frun ska köpa Finsk korv i Helsinki.. DET är det enda som är spikat. Hoppas på fint väder så att inte bebben blir sjösjuk där i och alldeles vimmelkantig. Vi kommer säkert att springa på den obligatoriska finnen-som-somnat-över-enamade-bandit-armen-och-spytt-i-mynt-facket killen. Men det går att undvika med små omvägar så att inte frugan blir kräkig :) .

Ha de !!

image8 Sisu !! :)

..66,6..

Nej...Det är inte number of the beast...Inte heller hans lillebror. Det är längden på "lillfjanten". :) . Var in till Uppsala idag ju och kollade riskerna för Downs och sånt. Vi fick ett väldigt bra värde så vi är toknöjda. Vart nästan helt chockad. Gjorde ett ultraljud utanpå magen ( sorry...don´t know what it´s called ) och ta mig i brummen... Vilken jäkla skillnad mot den där pinnen man för upp i ...Ja .. ni vet. Helt plötsligt uppenbarade sig en livs levande bebis som låg och slängde med armarna och sparkade lite med benen. Vilken skillnad från att se en "klump" till detta. Vart helt stockad i halsen. Vilken upplevelse. Men det växer ju så otroligt fort i magen. Ska gå från klump till färdig bebis på nio månader. Sen att bilden förstorade den gör ju att det kändes som att hon kunde föda ut den NU. Den är ju färdig tänkte jag. ... Men icke. Men 66,6 .... Stooooor bebis. Bra jobbat frugan..Mera mat och Bonaqua silver Päron så ska du få se på unge sen :) .

image7  Det här är våran bebis i magen.... !! :)

Gratis är gott...

...Visst är de det :) . gratis mat som man inte lagat själv är alltid den godaste maten...tror jag det va.  Tog mig en eftermiddag och surfade runt bland hemsidor och dravel. Kilade in på pampers hemsida och där kunde man visst få ett "startpaket" till sin bebis. Med allt ifrån blöjtunna till handböcker. Fy fan va smart. Det är ju sånt där som man verkligen behöver och sen så fixar Pampers biffen. som sagt...gratis ÄR gott. Ska kolla runt lite mera..Man kanske kan bli testpilot på en ny barnvagn eller märkeskläder för barn testare. Sign me up??

Har tänkt lite på det ang. kläder till barn. Jag har aldrig varit märkesfixerad .. ( dock så trodde min fru det när vi träffades... Hon förstog bara inte det att dom kom från JC 400 meter därifrån :)  ) och jag kommer nog inte lägga ut übermycket pengar på kläder till lillfjanten den första tiden. Eller, jo det kommer vi... Men inte på dyra plagg. Hellre flera plagg. Det ska spys och kissobajsas och spilla mat på tröjan och guggla. ( låter som en alkis nästan... ha ha ) så det kanske inte är så mycket coolare att spy på "finare" kläder. Jag säger bara THANK YOU GOD LORD ALMIGHTY MR MUYIAGI för att vi har tvättmaskin och torktumlare hemma nu äntligen. Kan man nästan på plats tvätta kläderna. Frugan skäller ibland på grabbarna för att dom har samma kalsonger som gårdagen. -Men dom är ju tvättade mamma. Just det...då har kvälls tvättaren varit framme igen. Vilken frihet att inte behöva boka tid i tvättstuga längre. Och slippa tvättstugs maffian i form av äldre tant som vakar utanför tvättstugan med hagelbrakaren om man glömt en strumpa i torktumlaren... NO MORE !!

Pengar kommer lite i fokus nu när man ska bli en till. Barnvagn,blöjor,skötbord,kläder m.m så man hoppas på lite gåvor när den poppar ut. ..... Till skillnad från en själv som vart född i en snöhög som man själv fick ta sig ifrån, min festmåltid var en tallkotte med en klick "dyr" lingonsylt på och jag började jobba i gruva vid 5 års ålder ( :) ...Låter som äldre när dom ska beskriva hur det minsann var för dom när dom var små. ) 

.... Mattias ... Tack för tipset. Den ligger faktiskt hemma på bordet. Har läst hans lilla spalt i aftonbladet el. om det var expressen. Hans sätt att skriva passar mig precis. Ska uggla igenom den vid tillfälle och återkomma med "recension".

Nu ska jag hämta frun i huset och sen bär det av till Uppsala för test på bebis och se om han är frisk. Är lugn men ändå...Tänk om. Nä..... Jag är övertygad om att det mår bra.

Ciao ! 

Kunskap är KING....

Just nu känns allt så jäkla spännande. Man ska bli pappa och ska få laja runt med en liten kotte. Min fru har försökt förklara känslan när man för första gången ser sitt barn och när man i samma stund fattar hur oviktigt alla annat i världen är. Jag föreställer mig en känsla som nog inte ens är i närheten av detta. Såg reaktionen på en nybliven pappa i tv på barnmorskorna el. vad det nu heter. Shit... Han fultjurar nog värre än han någonsin gjort i hela sitt liv. :) . Det ser otroligt kul ut när man tittar på det. Men ...det kan ju inte finnas nåt i hela världen som kan förbereda dig på hur du reagerar. Jag har dock gjort valet att göra det utan en filmkamera i ansiktet som sedan kablar ut till halva Sverige :) . Jag kommer säkert fultjura också. Värre än värst.. och inte veta hur och vad jag ska ta mig till. Att äntligen få möta denna lilla varelse som är gjord av mig och min fru. Mitt blodsband, kommer nog att bli mäktigt..elller jag VET det.

En lite mer allvarlig tanke är ju den på att så många inte klarar av livet efter födseln tillsammans..El. klarar av och klarar av. Man glider ifrån varandra och har svårt att hitta stunder för sig själva. Läste en bok ( OK...ett kapitel i en bok..eller kanske ett kortare stycke.. :)  JA JA !! ) om hur man känner som man/kille i detta. Man får lätt svartsjuke känslor på relationen barn/mamma. Och jag kan nog förstå det... Barnet och mamman har ju ett otroligt band från första början av graviditeten och du själv påbörjar det efter födseln. Anser att det är otroligt viktigt att vara påläst om detta så man inte glider in och kör helikoptern en vecka efter födseln och får mördarblicken när man i själva verket förväntade sig raj raj.  Viktigt med en kommunikation redan innan födseln. Gå igenom sånt här innan barnet är fött så att ni får en liten insyn i hur banden skapas och hur man kan göra för att bättre förstå sin tjej/fru/man/kille och alla känslor som skapas med ett nytt barn i familjen. Att ge sin man en blick som säger : Tack...Jag älskar dig för att du hjälper oss och för att du är här för mig nu ger så JÄKLA mycket tror jag. Vi killar behöver inte blommor och choklad. Hellre en bekräftelse att vi duger och att hjälpen uppskattas + En kram då och då. We looove närhet from our womaan !! ( Shit...vilken jävla Dr Phil jag vart...Hold my horses nu ). Slutsats = Kommunikation+kunskap om livssituationen som kommer INNAN födseln+kramar = så mycket lättare att kämpa sig igenom barnskrik på nätter och bajsblöje byten på stående fot. Killar kan och då ska vi ha en kram :) . 

Måste passa på att rekommendera en sida för alla pappor/ blivande pappor som vill få saker förklarade på det "manliga" sättet ..Kika in på www.planetdad.se ..... Grym sida som faktiskt ger dig en hel del info UTAN att behöva läsa 32131 sidor ur en barnbok. 

..................Killar kan !!!!!

Det var bättre förr...

... eller kanske inte.

I nutid så har allt blivit så mycket "lättare"... Som när man ska rusta hus. Klickgolv, målade väggar, klinker och kakel man kan fixa själv. Förr fick man hugga ner sitt eget träd... och sedan hyvla det till golvplankor. Stickor i fötterna var bara manligt på den tiden. Sen att tapetsera överallt och gärna med en bård i mitten av allt. Den innehöll oftast någon form av frukter eller blommor. Blåa vindruvor är ett stående inslag i gamla hus.

Bara för att dra en snabb övergång till barn verkstan´ så kan jag inte tänka mig att lustgas och kvaddlar ( paddlar som jag kallade dom så feeel !!!.. )  var top of the line grejer förr i tiden. Tack och lov så är det inte någon nackdel att frugan kan få sig en dos lustgas och må riktigt fint under förlossningen. Ska filma henne när hon gör det och sen visa på familjesammankomsten...Yeah right.. :) ..Då syns vi på sjukhuset igen men denna gång med mig i sängen.

Såg en person på Tv som fick sådana där kvaddlar med koksalt lösning i ryggslutet just för att dölja smärtan från värkarna... HERRE JÄVLAR I GATAN säger jag bara. Trodde hon skulle dö och riva ner hela rummet ink. gubben sin som stog bredvid. My god säger jag bara. Exorsisten släng dig i väggen. Hade man filmat ett sådant ansikte för den filmen så hadde alla skitit ner sig i biostolarna. Hon lät som en rysk trädvältare som vaknat på fel sida och upptäcker att någon snytit sig i hans flanellskjorta. Konstigt att man sitter storögd ibland och kollar på förlossningsscener på tv och blir lite skraj för när min tid ska komma. Har bläddrat lite i Intersports katalog och redan kollat in hockeymålvaktsutrustning inför våran egna lila speciell stund :) . Och kommer dom i närheten av min fru med kvaddlarna så blir det inte kul. Mera lustgas tack kommer det att låta då. Denna gång till mig. :) .

    
image5
  Kvaddlar ?? ....någon ???



... All form av lindring är  bra. Det är frugan som får styra all form av sånt i stridens hetta. Hon kommer nog säkert att ha ondare än mig. :) ..

 

I-C-E

In Case of Emergency..... !!

I viss mån så har jag faktiskt redan, i mitt huvud. klurat ut lite delar som kommer efter födseln ( eller jag kanske ska säga VI! ). Trots att det är lång väg dit och många komplikationer kan uppstå...eller inte... jaja ..bla bla bla ....Ro hit ungen nu frugan :) . Te.x så har vi redan bestämt gudfar och gudmor. I dagens läge så behöver man ju inte välja ut en gudfar el. gudmor ..det är mer för traditionen nu än som det var förut..ett riktigt åtagande. Vi har valt ett par som vi båda verkligen ser upp till. Hon har ett barn sedan som är stort nu sedan  förut, men dom har inte kunnat försöka igen efter att deras första försök tyvärr vart en ängel i magen inte långt ifrån slutet på graviditeten. Vi grundar inte vårat beslut på detta. Men för mig så handlar det inte om att vara gudfar och gudmor "på skoj" . It´s the real deal... Vi väljer verkligen två personer som vi vet kan hjälpa oss vid problem eller ännu värre.

Det var nåt mer jag hade i huvudet...... va faan. !?!?!?!?!? ...... (15min med frun snarkandes intill med stora magen.) 

Jo...nu ska ni se. Satt och kollade på en dokumentär på tv om en tjej som var surrogat mamma ( tror jag att det heter ) och var gravid och födde sin systers bar . typ lånade ut sin kropp till systern. Vilken grej. Men det måste kännas läskigt att föda barnet och sen tas det iväg från en. Man måste ju ha moderskänslor som står upp till taket när man precis har fött och sen tas det bara därifrån. Tyvärr så måste jag se med dubbla känslor. Ena sidan så är det ju fantastiskt att någon ställer upp och gör en sådan sak. Men sen är det å andra sidan så är det ett pusslande med kroppar,spermier och ägg. Missförstå mig rätt här.... Tänker på när barnet blir lite äldre. Ska man förklara hur det gått till. Din moster födde dig med hjälp av min andra systers ägg och din pappas "bananasplit".
Det här är bara mina tankar just nu. Jag kommer aldrig att döma någon för detta.... Vilken underbar gåva till någon. Men kanske inte helt utan komplikationer.

 Nä.... nu är det Hockeyfinal mellan Kanada och Rysslan ( 1-0 till ryssarna efter 1 minut ...Y-E-S !! )  och Nadal vann tennisen ( sorry frugan :) ).

Ta det lugnt ute ikväll ..... Har sett ett högtryck av barnvagnsmaffia runt dom centrala delarna av landet.
 

What´s my name ?


.... Många , långa funderingar lär det komma ang. vilket namn som ska sättas på "lillfjanten" :). Jag och frugan har letat på internet och kollat i böcker. Det känns otroligt svårt. Men kanske kommer man en dag att bara känna hur rätt ett visst namn kan vara. Min son eller dotter ska bära namnet i hela sitt liv och då vill man ju inte att det ska vara halvdant. Visst har man några namn som ligger varmt om hjärta men...  Jag hör skräckexempel varje dag. Som att döpa sin son till dotcom och enhörning...kom igen. Visst. vi är en genaration som inte riktigt nöjer oss med ett namn på barnet som lars och ronny, men det känns lite som att man är ute efter att bräcka varandra med "coola" namn.. Va faan.. Det är ett barn man ger namnet åt, inte en hund. Kul att vara femton och heta Enhörning larsson eller Dotcom nilsson. Nä. någon form av vett eftersöker jag när det gäller namngivning.

Tyvärr så verkar folk vara ute efter att hitta på namn som "chockar"... -jaha... vilket häftigt namn ska man säga. ( sen förväntar dom sig fyrverkerier och en hel jäkla parad runt om sig när dom avslöjar namnet. )Bara för att vara så jävla speciellla. Tror att det skulle slå högre i taket om man skulle döpa ungen til sven el. roger :) ..ha ha .

Summan av kardemumman är att man nog inte ska glömma bort det betydelsefulla av namnen man ger. Att inkludera ett namn från sin mammma/pappa/farmor/farfar är ju det högsta beviset på att man vill värdesätta det dom betydde för en och hedra deras namn och vad dom betydde för en.

...glöm inte betydelsen !!!'

 /// Ronny Chips roger sten enhörning brünolf dotcom

Barnvagnsmaffian !!

Idag på väg till jobbet så uppenbarade dom sig igen. Barnvagnsmaffian.. En klunga av 5-6 mammor med barnvagnar som är ute efter att lyckas ta 208 varv runt city idag med. Kännetecken : Solglasögon, likadana skor ( för att "gruppledaren" minsann har sånna och dom är såååå bra !! ) och en väska på sig där dom får plats med minst 5 liter rumstempererad välling och blöjor. Och sen råkar alla ha råkat ut för powerwalking looken..Surt ansikte och raskare steg än en hög os medaljör i grenen gång. Alltid så är det någon stackare som går själv längst bak och troligtvis funderar varför i helvete hon gick upp kl 07:00 och gick med på detta slavdrivande. Men ändå inte kan förmå sig själv att sluta då dom andra mammorna skulle prata skit om hur slö hon är med sitt barn.



image4    Överkurs !!!!



Här ska det tas efter papporna som inte kan räknas till dom snabbaste på jorden med barnvagn. Här handlar det om njutningen och att kunna gå och prata gagga med lillfjanten. Han byter blöja mitt på torget, blir omkörd av nazistpowerwalkar tjejerna som tittar snett på honom som inte powerwalkar och han bryr sig inte ett skit om det. Här handlar det om baby cruising på högsta nivå. Inte sätta fast lillfjanten med ett fyrpunktsbälte och hoppas att han ligger kvar däri efter löprundan. Nä.. från ett fik till ett annat där man kan sitta och bara laja med det mest värdefulla i livet. Mannen är verkligen njutarmänniskan i detta.

..... i slutändan så får alla göra som dom vill. Tycker bara att det är kul att se alla olika "grupperingar" man kan hamna i som förälder med sitt barn. Återstår att se vart jag själv hamnar. :)

Hola !


Pampers pappan !!

.... Kan med stora ögon berätta om min lilla utflykt i butiken igår. Råkade svänga förbi och kollade in blöj hyllorna.... Oh my god !!! säger jag bara. 2000 olika märken och alla klår varandra med uppsugnings förmåga och passformar. Snart behöver man inte byta alls. Känner att jag måste be min fru om råd när det gäller detta. Har fått lite vinkar om vad som gäller när man får bebben. Men efter det då ?? .

Känner också att ett konto för blöjförbrukning måste upprättas snarast. Självklart ska ju just mitt barn bära på dom "häftigaste" blöjan... Men utan att tumma på just uppsugning och passform. Känner mig lite lost just nu med allt. Men man lugnar ner sig ganska snart och fokuserar mer och mer på nuet. Vad behöver frugan för att må bra ?? . Man önskar för hennes skull att hon skulle slippa spy varje morgon kl 04,30 och slippa ligga i soffan hela dagen och kolla på såpor och må dåligt. men det är så det är så då får man vara där och klappa rygg och spola och fixa mat och städa. För det hon går igenom är inte ens tänkbart i min fantasi. Jag skulle ALDRIG klara det som hon går igenom. Så jag fixar och donar med den stööörsta glädje :) . Och inte kommer det bli bättre av att magen blir större och att det tillslut ska "födas ut en hel jävla hörnsoffa" som min fru brukar jämföra det med att föda barn.


                                        image3( .... ska denna ut så vet jag en som kommer att svimma på sidan av !!!)

Nu har hon ju två barn sen förut så hon vet vad hon pratar om. Och detta kan kännas lite skrämmande för min skull. Hon kan allt och jag kan inget. Självklart så ger ju övning färdighet..men jag kommer nog att vara en liten Rookie ibörjan med blöjbyten, vällingvärmning och grejer. Men lite på att jag ska göra mig så redo som jag bara kan för "den lilla rosa".

.... Nä ..nu ska jag goola runt lite på blöjor och se vad som gäller. Såg några häftiga på reklamen på Tv med tryck på. :).


När vi två blir tre ... !!!

newdad


När vi två blir tre.. !!!

Here is the New Dad..... Första barnet på väg. Frugan mår dåligt och skapar "cravings" på sjukt olika saker. Gröna oliver och fräsch pasta sallad går just nu. Konstigt hur kroppen fungerar nu när den ska göra plats för "den lilla rosa" därinne. Min fru är min hjälte som går igenom allt detta illamående och sängliggande. Skulle verkligen byta plats med henne om det verkligen gick. Själv så glider man runt med spanande ögon och kollar in den där kulan varje dag för att se om den vuxit sig större. Kom på mig själv med att funderandes en dag tänka ...-va fasiken kom den där ifrån. Allt går så fort och man hinner inte med i svängarna. Det enda som verkligen ger en ett grepp om allt är ultraljuds undersökningarna. Ett litet pickande hjärta i en kropp som med 39,9 mm i storlek redan blivit pappas lilla pojke el. flicka som ligger där inne. Får nog bygga ett staket runt den där magen snart och sätta mig på vakt.... Förstår verkligen dom som man läser om nu med det här om att man blir orolig så fort någon är i närheten av fruns mage... GE FAAN I DEN !! :).  Kommer nog att vara otroligt överbeskyddande jag.

Kanske en sån här ....    image2

Samtidigt som man går och är orolig för vad som kan gå fel i dessa stunder så måste man ju blicka framåt och låta sig själv drömma lite. Se framför sig hur man går med barnvagn på stan och sånt. Det som känns så otroligt skönt är att jag inte blivit "påtvingad" ett föräldraskap som man ser många te.x många unga drabbas av idag. Detta var verkligen igenm diskuterat och vi har kämpat tillsammans för att få till detta.

Detta kommer verkligen att bli den nya starten på mitt liv.......

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0