Helg !!

Tjofräs... !! Helgen har nog varit en utav dom mest ofrivilligt späckade någonsin. Mycket har blivit gjort . Skitskönt. Vi har inhandlat skötbord som ska målas och göras fint. Teorin om att man ska handla lite vaje månad så att man inte ska lägga ut 20000 samma månad som kotten ska ut. Sen är nog inte frugan sugen på att kuta i butiker när hon är så höggravid så att hon fastnar mellan larmstolparna på vägen in i butiken och hänger där i luften ..grinandes. :) .
Vi ska buda på barnvagn på tradera i veckan. Finns otroligt mycket bra där. Men om ni tänker buda på barnvagn denna vecka BACK OFF !! :) .. it´s mine.

som sagt .... mycket vart gjort. Städat heela huset. Rensade ogräs utanför huset hela helgen och avslutade mitt gröna finger uppdrag med att inhandla 400kg täckbark som måste vara gjort av gud himself för husägaren. Betydligt mycket snyggare än jord och sen tvingar den bort ogräs. VA !! Finns sånt bra  !?. Hade dock  en fundering över alla dom miljoner små svarta bladlöss som ville bo i en av våra buskar. Dom ska få smaka på farbror lusspray idag. Sen ska dom vara ett minne blott. Annars får jag täcka hela busken i täckbark annars :) . Sen handlade vi nytt till våran veranda. Lite nya gröna, sköna färger som piffade upp. Det är tokjobbigt när man inte trivs med nåt, som vi gjorde med våran lilla uteplats. Sen vart det liksom så inbjudande och najs. Så igår var mor och far över på paj med vaniljsås på uteplatsen... sweet !



Helgen bjöd också på fotboll. Äldsta grabben hade cup i helgen. Global Cup med en massa lag som hade kommit dit. Han står i mål och var helt fenomenal. Dom lirade derby och vann med solklara 3-0. Han gjorde riktiga TV-räddningar och var klart matchens lirare. :)

 
tv-räddning

Vi hann även med att gå på 29års kalas och lira Mariocart till Nintendo Wii. Frugan och jag var helt rödmosiga när vi kom ut därifrån. Gravidmagen åkte upp och ner som en studsboll i den där soffan. Peter och Maria...Nästa gång ska vi piska eran stjärt even more :) . Jäklar i gatan vad det var kul. Ska fixa det spelaet hem när våran spelkontroll blivit lagad.

I helgen så hade vi besök av Noel med mamma och pappa. Det äär väldigt vad man blir överraskad av bebisar. Att dom kan bita så hårt utan tänder och att dom är riktigt starka i kroppen. Fladdrar som aldrig förr med tassar och huvud :)
Men så fort han fick tag på tygmånen med vaggvisa i så slocknade han på fläcken. vilken lite kille.... !!

 noel !!


Sist men inte minst så hade vi världens hagelskur med hagel stora som småsten. Riktigt häftigt att vara med om. Det small som attans och jdet såg ut som att det hade snöat efteråt. gjorde aj i huvudet kan man säga.

 hagel !!


Nu är man tillbaks på jobbet och det suuger . Semester om 4 ( fyra), nelje veckor. Känns obeskrivligt jobbigt just nu. Ena kollegan drar till Spanien på lördag, Nästa till Kreta två veckor på måndag.... Ja ja !! Skit på er. ( mogen och glad idag :) ).

.... Fyra veckor and counting....

Wii are the champion

Japp..Nu var det ledigt i dagarna 3 . Jäklars så skönt det ska bli. Ska försöka hinna mig på att läsa "Värsta pappan" i helgen. Den ska ju vara så bra och jag bara skjuter upp det hela tiden. Men jag ska försöka. Vad händer ihelgen då. Imorgon ska vi ut till en ö och dansa danser och leka lekar. Mest för ungarnas skull, MEN ... icke att förglömma att om JAG råkar hamna med i någon lek så är det krig på fullaste allvar. Då är det ingen lek längre...förlora är inte ett alternativ ( apropå Värsta pappan eller :) ) . Är en så fruktansvärt dålig förlorare i vissa saker. Dock så spelar jag korpen i både fotboll och innebandy utan att sura en sekund om vi förlorar ( ok...kanske två, men inte mer. ) just för att det bara är så jäkla skönt att bara få röra på sig. Värre är det med te.x Nintendo Wii .. vilket i sig är en riktigt bra grej. Gymma medans du har kul med familjen. Lira tennis och spela golf så krukorna flyger runt i rummet, boxas, baseball och bowla. En perfekt "hela familjen" uppfinning. Har ni inget..se till att skaffa. Då får ni se hur roligt det är när fulla farbror bosse ska lira baseball och slår knut på sig själv i en självmords saltomortal ( stavas hur ??? ) och landar på golvet med ett garv.

  sikken pryl va !?


Tyvärr så är våran handkontroll paj just nu men ska skickas in på lagning. Och sen blir det svingas av inne i tv-spelsrummet :)

Ha en bra midsommar och akta er för små grodor i gräset.

Tjing !!

SS !!

SWEDEN SUCKS !!! Sorry....Men det var nog den sämsta match jag sett Sverige göra. Ryssarna utklassade svenskarna på alla positioner. Varför har man kvar trötta spelare tills 80:e minuten. Byt in två friska fläktar istället som lyfter upp sverige och ger dom trötta några att spela på. Vart så arg så att blodet kokade. Frugan försökte tvinga sig själv att sova för att Sverige brukar alltid spela bättre om hon sover. Gick en stund efter pausvila och sen vart det fart i finskan igen. Finnns bara en som är galnare i det här hushållet när det gäller sånt här och det är hon. Största killen han var glad för att Isaksson hade gjort en bra match iallafall. Den lilla killen illustrerade att Isaksson minnsan ramlar raklång när han ska rädda bollarna , inte slänger sig... Han lägger sig ner. Det som var roligast att se var Zlatans motorbåtsläppar i slooowmoootion repris när han missade en chans. Tack Zlatan för att du fick oss att le..

Jag säger bara : Tur att man fick lite av frugans nybakade sockerkaka idag...Annars vet jag inte riktigt hur det hade slutat. Kanske med fläskläpp efter att frugan släng skålen med chips i mitt ansikte, Ett hål i dörren efter platt tv´n som hon brytit av i två delar med tänderna och scartkabeln lindad runt kattens hals som i sin tur gnisslar med klorna mot insidan av toaletten för att inte bli nedspolad. ...Nu går jag och lägger mig och hoppas att hon inte hittar mig därunder  :) .

Godnatt och Goodbye !!!!

Pissetassar och sockerkaka..

..Doftar nybakad sockerkaka i hela huset sen frugan på rekordtid slängt ihop två sockerkakor. MUMS... Det konstiga är att : vi har två formar för sockerkaka. en vanlig rund,enkel form och en som är lite "skruvad". Så att sockerkakan blir lite "skruvad". Och den smakar ALLTID godast. Har varit så sen jag var liten. Snacka om att man kan få för sig saker ibland. :)

Jag har allltid varit kräsen när det gäller mat och sånt... På ett lite konstigt sätt. Mina föräldrar käkade inte så mycket konstigheter när jag var liten..Eller "konstigheter". Vi åt aldrig blodpudding eller gröt eller väldigt mycket grönsaker. En hög med gurka el min absoluta top 1 genom all days : färsksaltad saltgurka. (Sweeeeet) till maten fanns som oftast där. Dock så åt vi mycket kyckling, färsk potatis från grannens land, Fläsk, Bacon, Köttsoppa, Pannkakor ( el Pangkakor som minstingen säger ) och sen kan jag slänga in en sån kulinarisk rätt som Pölsa. Det är jummy det. Och J-A ...jag vet vad som finns i...A little bit of this ..a little bit of that.m.m . Pizza vart det kanske var tredje helg om man hade tur. Kanske därför man ser ut som gör nu... Man rebellar inom kostcirkeln. Borde dock sluta med det snart :) . Tur att frugan sover med laddat hagelgevär och yxa vid kylskåpet varje kväll.

Min kotte ska få smaka på allt som världen har att erbjuda och jag hoppas verkligen att han gillar allt. Vilken lycka. Jag kan bli sjukt sugen på värsta måltiderna med massa grunkor i. Men jag vet att det inte kommer att smaka gott alls för mig. Så jäkla tråkigt. Vill inte att det ska bli så för kotten. Han ska moffla i sig allt han vill och bli en riktig "finsmakare" :) . Mycket snack nu... - Ja .. han ska få smaka på allt gott *blink* *blink* ..Sen när man står där i affären med ögonlocken ihopknytna  runt huvudet av tröttthet och gäspar fram orden med hjälp av megafon för att man är så torrr i halsen så blir det istället : - Tar du tjugo burkar pastastjärnor med köttfärs så tar jag femton med pressad lasagne.

NU ÄR DET FOTBOLL !!!! Sverige - Ryssland : 3 - 1  ...remember where you heard it first ........ !!!!

See you !!!!


  this is the real sugarkaka !!!!!




...Mr Dudelsack !

... Spanien-Sverige 2-1...... Say no more. Ska aldrig ens åka dit mer i heeela mitt liv. Ska bränna upp alla marackas och kastanjetter. Näää...riktigt så illa är det inte men det är jäklar i mig vad man blir besviken på sånt här. Men riktigt kul med en sån folkfest som det är. Zlatan gör mål igen.. Vet ni. Skulle han simma på rygg under vatten och bara låta näsan sticka upp så skulle man tro att en haj cirkulerade i närheten.. Vilken prakt snok Mr. Rosengård blivit begåvad med. :) .

Tänk om "lillfjanten" dyker ut med en zlatan näsa ???? eller ett par riktiga fallskärmar till öron. Undrar om man i varjefall tycker att det är det vackraste man sett ?? Självklart kommer det att vara så. Har aldrig hört nån säga... Ääähhh... han vart lite krokig och sné lite här o där men det får duga. ha ha :) .Vet faktiskt en liten kille som har en näsa som är vääääldigt krokig åt ena sidan. Ser ut som att han har landat med ansiktet pladask vid födseln. Men vilken liten cool kille. Skulle nog inte kännna igen honom om han hade fixat näsan.. Den är han liksom. Alla har vi våra egna små skavanker och "skönhets fläckar" så ingen är bättre än den andra.

Satt häromdagen och funderade på vad just mitt barn ska bli. Det brukar som oftast vara det som pappan aldrig blev som är den ooo så sjäääälvklara vägen man ska vandra. Verkar ju funka bra ..NOT. Dock så hade inte min pappa några sådana tankar. Dock så gav han mig sina musik gener som gjorde livet så mycket roligare. Kanske ska man vara på den säkra sidan och försöka satsa på nåt lite mindre hypat men dock med lots of pesetas for papa. Poker kung, Bowling världmästare, snooker legend eller min personliga favorit.... Schack mästare. Måste nog vara ganska städade hejarramsor när det bjuds upp till match där :)  - har du polerat hästen och tornet nu. Glöm inte att gå till attack med bonden och lägga in den slutgiltiga stöten med kungen som får gå ett heeeelt steg. Jag kommer att bäva för den dagen hon/han kommer hem och drar till med dräparen : - Jag vill börja spela mungiga ...NEEEEEEJ !!! eller... Jag tycker att det skulle vara kul att spela valthorn..NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! ....Pappa pappa... NU vet jag vad JAG VÄÄÄäääÄÄÄRRKLIGEN vill. Jag vill lära mig spela nyckelharpa.... SMÄLL, SMACK....LÅSA DÖRREN....KASTA BORT
NYCKELN OCH ...ETT.. ...NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ .

jahhaaa!!?? ..Så här ledsen vart man om man spelade DUDELSACK ???



No way... My child is going to be a råkk staar. Häll Jää !! :) . Tommy lee kis maj ääs.

 

...me know nothing !!



... Som blivande förstabarnspappa så är det som att en hel värld öppnas för mina ögon. Innan jag träffade min fru så trodde jag inte att jag skulle känna såhär inför barnahavande. Kan knappt vänta tills det är ultraljud igen för att man vill se den lilla "saken" :) . Märker också att man kollar på barn och tänker att snart är man där själv. Härlig känsla att längta på det här sättet..

Med denna nya värld som öppnas så känner jag mig lite lost just nu. Var in i barnvagnsfabriken  förra veckan och fick upp ögonen för en helt ny industri. Ok..Jag fattar det här med nappar och nappflaskor.... men när det kommer till silikon trianglar som man sätter på hörnet på bordet, plast snoddar för elkablar och öglelås för kylskåp... ? ... Det var som en knytnäve i ansiktet. Vad är det här ??? Gick med öppen mun och bara... Självklart ska dom här sakerna finnas men hallå goodbye. Det var som när man flyttade första gången, man vet att det behövs en säng. Men inte att det behövs en massa småsaker som gör att livet kan fungera. Men som sagt ...så jäkla självklart. Sen kan man ju fantisera lite om hurvida alla sakerna är nödvändiga eller ej.  Som tur är så har ju frugan tvåbarns erfarenheten att gå på. Hon får putta mig framåt som en blind i porslinsfabriken. Kombivagn , Duovagn, Bärsele, bälten, blöjor, krockluva, snorplatt, frillsvamp.... ok.. Dom tre sista kanske inte riktigt finns på marknaden.

Men den som jag måste höja till skyarna för att ha ställt till det i mitt huvud mest är  : Snorsugen.... Vilken grej. :)  . Sug snoret ur näsan på ditt barn vid täppt näsa. Den är säkert super..Men den har aldrig existerat för mig innan detta..inte ens i min fantasi. Får köpa hem en och öva på frugan vid förkylnings väder. :) Yeah right.



Nä... Nu ska det surfas in på barnvagns paradiset. Och jag delar gärna med mig länken till detta superställe. Billigt och bra. www.stanmark.se . Ha de gött och glöm inte att Sverige lirar fotboll på lördag.. HEJA SCHWEEDEN !

Suomi samuraj !

(Ska försöka skriva det här inlägget för femte gången...suck...)

Hemma från Finland igen. Vart en otroligt skön resa. Tyvärr så låg ju frun i hytten på toa och hade en form av finländsk taekwando magsjuka. Inte så kul att det skulle hända just den dagen av alla årets. Men jag hävdar att det var båtfrukost i samband med en massa varm sol som styrde upp just detta.... Men nu mår hon bra igen och vankar som en anka med magen i vädret.  :)  Vackrast i världen är hon.

En tanke... ( eftersom det här handlar om mina tankar om barneriet med lite omsvärmning ) ... Hur i HELVETE tänker dom föräldrar som är med sina ungar på båten och som super sig så fulla att dom knappt kan stå. Oftast är det mannen i sällskapet som dragit en riktig bläcka vid middagen och går från vägg till vägg med "blanka blicken". Mötte två sådana i taxfreen på båten. Ungarna sprang runt och kollade på godis medans pappan skrek och ropade så man fan trodde vi krockat med ett isberg. Vilka jävla nissar. Hela båten är full med fyllon och tyvärr...idioter. Om någonting skulle hända med ungarna är han ju inte kapabel till att fixa det. OK.... Jag fattar om man vill ta några öl eller glas vin och slappna av och njuta. Men att supa sig full inför barnen så att man knappt kan stå, på en båt mitt ute i no where är väl inte riktigt dad of the year award nominerande.

Sen måste jag samtidigt slå ett slag för allt snack om fulla finnar på båtarna... Svenskarn är dom som måste höras mest och synas mest. Finnarna dom sitter och röker i nån hiss nånstans och snackar med varandra. Svenskarna ska springa runt och skrika och ha tävling om vem som kan väcka flest hytt grannar kl 4 på morgonen. Och gud nåde om någon i deras sällskap drar till med dräparen - Var lite tysta nu...det ligger folk och sover. Shit...då drar den här jag-är-bäst-och-hörs-mest genen igång och det ska vrålas ännu mer. Böööööööörjjjjjeee.... Faaaan va fullll jag ääääärrrr .... :) . Vilka killar. Men man får iallafall ut lite av situationen när man ser dom droppa in till frukosten på båten och skamset och ...tyst...sitter och knaprar bacon och äggröra. Bara för att timmar senare polera dansskorna för ett ytterligare :  Böööööööörjjjjjeee.... Faaaan va fullll jag ääääärrrr ....

Såg rför första gången i Finland den här selen som det är så mycket snack om. Den man kan sätta på barnet. Så man kan hålla koll på dom genom att hålla i ett "snöre" . Jag tycker det är helt absurt. Ser ut som man är ute och går med en hund. Själva jagandet ingår väl i hela föräldra grejen. Snart kommer den där selen med en knapp man kan trycka på så kommer ungen farande som en dammsugarsladd över rummet. Nä. Föräldraskapet ska inte förenklas så pass mycket att det blir en piece of cake. Jag ska jaga som aldrig förr med glädje.

image10no no no no .... !!!

RSS 2.0